Glemt dit kodeord? Klik her og få gensendt

Indtast din email herunder og tryk send - din adgangskode sendes herefter til denne mail.

  

CAPS LOCK er slået til på dit keyboard. Bemærk at kode indtastning tager højde for store og små bogstaver
 

Ny bogføringslov 2022

 

Ny bogføringslov

Nye krav til bogføring for de fleste

Den 19. maj 2022 blev en ny bogføringslov vedtaget. Formålet med loven er bla. at sikre bogføring sker efter gældende regler og at bilag fremover er sikret digitalt.

Det bliver fremadrettet et lovkrav at både virksomheder og foreninger skal bogføre i et godkendt, digitalt bogføringssystem som eks. Web-Regnskab.

Loven er gældende per 1. juli 2022 - men kravene træder først i kraft i løbet af de kommende år. Tidspunktet hvor loven vil være gældende fra afhænger af din virksomhedsform - men det er først gældende fra 1. januar 2024 for ApS og A/S og fra 1. januar 2026 for enkeltmandsfirmaer.

Har du en personligt ejet virksomhed med en omsætning på under 300.000 kr. (gennemsnitligt over en 2 årig periode) vil du ikke blive underlagt de nye krav.

Herunder kan du læse lidt hovedpunkter vedr. den nye lovgivning

 

 

Digitale bilag

Fremover skal bilag opbevares digitalt

En af de største ændringer i den nye bogføringslov bliver digitalisering. Det bliver et krav at bogholderi skal foregå i et digitalt bogføringssystem. Dermed er det slut med at bogføre i eks. Excel og ældre, lokale regnskabsprogrammer.

Den gamle bilagsmappe kommer også til at blive fortid. Du vil fremover skulle opbevare dine bilag digitalt i dit regnskabsprogram. Dette er allerede muligt i Web-Regnskab og i løbet af 2022 kommer der endnu flere måder at opbevare sine bilag digitalt i systemet. 

Der vil være forhøjede bødestørrelser på 10-250.000 kr. for små og 1,5 mio. for store virksomheder der ikke lever op til de nye krav.

.

4.8 Trustpilot

Prøv gratis i 14 dage

 

Krav til fakturering

Digitale standarder bliver et krav

Ønsket om øget digitalisering rammer også kravene til faktura som alle godkendte regnskabsprogrammer fremover skal kunne levere i standarderne OIOUBL og Peppol BIS. OIOUBL formatet er det du måske allerede i dag kender i forbindelse med fremsendelse af EAN faktura til det offentlige. Du kan allerede i dag sende OIOUBL faktura via Web-Regnskab og inden for de gældende krav vil vi naturligvis også leve op til at kunne levere i Peppol BIS standarden.
 

Tryghed

Du er helt tryg hos os

Web-Regnskab lever allerede op til en stor del af de krav der stilles i fremtiden - og de sidste dele af gældende lovkrav vil vi naturligvis sikre at vi lever op til inden for de af Erhvervsstyrelsen stillede krav.

Vi har afsat mange ressourcer på at optimere arbejdsgangene ved bilagshåndtering og arbejder med høj prioritet på at skabe et super godt bilagshåndterings system der er endnu smartere end det nuværende.

Det er planen at vi vil lancere de første nye bilagshåndterings muligheder allerede i 2022

Har du spørgsmål til momsaflæsningen kan du altid kontakte vores dygtige supportere HER

Indsamlet via Trustpilot

Hvad brugerne siger