Glemt dit kodeord? Klik her og få gensendt

Indtast din email herunder og tryk send - din adgangskode sendes herefter til denne mail.

  

CAPS LOCK er slået til på dit keyboard. Bemærk at kode indtastning tager højde for store og små bogstaver
 

EAN nummer og EAN fakturering i Web-regnskab forklaret nemt

Du kan med sende EAN og GLN faktura direkte fra Web-Regnskab.

Hvad er EAN faktura

Skal du sende en faktura til det offentlige vil du skulle sende det som en EAN faktura. Når man sender en faktura elektronisk direkte til EAN nummeret bliver fakturaen elektronisk indlæst i det offentliges systemer

Hvad er GLN faktura

En GLN faktura er samme som en EAN faktura - men benyttes normalt af virksomheder i stedet for det offentlige. En GLN faktura indlæses automatisk og elektronisk til virksomhedernes økonomisystemer hvorved de sparer en arbejdsgang.

Hvordan sender man en EAN/GLN faktura i Web-Regnskab

Du skal blot indtaste kundens EAN/GLN nummer i feltet dertil når du opretter en faktura så vil den automatisk blive sendt ind i EAN systemet i OIOUBL format. Du skal have min. 10 credits på din konto for at den indsendes.

Hvad koster det

Det koster 8 kr. ex. moms at sende en EAN/GLN faktura.

Du skal kontakte support@web-regnskab.dk og købe nogle Credits. Disse credits kan benyttes både til at sende EAN/GLN faktura samt til at udsende SMS beskeder fra systemet.

De købes i klumper a 100 stk og koster 80 kr. ex. moms for 100 credits. Det koster 10 credits at sende en EAN/GLN faktura - dvs. 8 kr. ex. moms.

Hvem skal tage omkostningen?

De fleste af vores kunder som skal sende EAN faktura pålægger EAN faktura et fakturagebyr - og heri kan du inkludere omkostningerne ved EAN faktura. Det er normalt at pålægge EAN faktura et gebyr. Hvis du eks. tager 59 kr. i EAN fakturagebyr har du derved 51 kr. til dit eget arbejde med fakturaen.

Kan jeg lave faktura med EAN nummeret uden I sender den ind

Ja - naturligvis. Hvis du ikke har credits på din konto vil vi ikke sende den ind - og du kan også kontakte os og bede os fjerne muligheden for direkte EAN fakturering - så kan du selv indsende den på anden vis men stadig sikre at EAN nummeret fremgår på fakturaen.

Kontakt os på support@web-regnskab.dk og hør mere!

Vil du vide mere generelt om fakturakrav mv. kan du evt. læse artiklen om dette her

Er du nysgerrig på flere detaljer om EAN fakturering? Så kan du læse vores lidt mere nørdede forklaringer herunder.

Vigtig viden om EAN og GLN nummeret

Faktisk kan det være både forvirrende og til tider besværligt at hitte rundt i de to forskellige forkortelser, for det kan føles som om de anvendes lidt i flæng. Det gør de egentlig også - nok mest fordi vi her i Danmark er en smule bagud, i forhold til den globale udvikling i de digitale og direkte faktureringer.

"EAN" er en forkortelse for European Article Numbering, altså et europæisk artikel- eller enhedsnummer.

"GLN" er en forkortelse for Global Location Number, altså et globalt sted- eller placeringsnummer.

Både EAN og GLN numre er reelt også betegnelsen for de stregkoder, der sidder på de varer, vi køber. 

I begyndelsen var GLN mest brugt om den form for direkte elektronisk fakturering, som mange store eller internationale virksomheder benytter sig af. Derfor blev opdelingen i Danmark sådan, at EAN numre var til offentlige instanser mens GLN numre var til andre virksomheder. I bund og grund er EAN og GLN numrene de samme og GLN har langt de fleste steder afløst betegnelsen EAN. Mange danske kommuner vælger nu at kalde deres EAN numre for GLN numre og sætte (EAN) efter, så der ingen misforståelser opstår.

Derfor er et EAN / GLN nummer smart

En kommune i Danmark har ikke bare et EAN nummer, den har et hovednummer og en masse undernumre, der benyttes af de offentlige institutioner og deres mange afdelinger. Når en af kommunens leverandører fremsender en faktura til for eksempel kommunens hjælpemiddelcentral, skal hjælpemiddelcentralens EAN nummer fremgå af fakturaen. Så starter fakturaen sin vej fra godkendelse til betaling det helt rigtige sted.

Det er også derfor at mange internationale virksomheder eller landsdækkende danske firmaer, benytter et GLN / EAN nummer og mange undernumre. Det giver nem og direkte placering af fakturaen med det unikke identifikationsnummer der består af 13 cifre - om det så er til afdelingen i Skagen eller i Paris.

Betalingsfrist ved EAN /GLN fakturering

Du kan være tvunget til at acceptere en længere betalingsfrist, når du handler med EAN / GLN kunder. Den direkte, digitale faktureringsform kræver ofte 30 dages betalingsfrist. Vær derfor omhyggelig med at få noteret det korrekte EAN nummer på fakturaen, for ellers ender den et helt forkert sted. 

Vær i det hele taget omhyggelig med at få noteret al den information, som du har modtaget. Hvis du for eksempel ikke får noteret kontaktpersonens navn eller et bestillingsnummer, som du har fået opgivet, kan din faktura cirkulere rundt i et stykke tid, før den lander hos den korrekte.

Bare en lille forglemmelse eller tastefejl, kan risikere at forsinke betalingen fra din kunde.

Det kan gavne din virksomhed at være EAN / GLN venlig

Hvis du har planer om, gerne at ville handle med offentlige institutioner, som kommuner eller regioner, er der ingen vej udenom EAN/GLN fakturering. Det gælder også for ministerier, militære enheder, kommunernes hjælpemiddelcentraler og alle øvrige offentlige instanser. Der er flere og flere private virksomheder, som har et GLN nummer og derfor vil bede dig om at fremsende en GLN (EAN) faktura, såfremt i skal handle sammen. EAN nummeret skal ikke blot påføres fakturaen men skal lægges ind i det specielle ean nummer system.

I Web-Regnskab er det intet problem, at fremsende de direkte, digitale fakturaer, så du kan blive en EAN / GLN venlig virksomhed.